Lillebo

Huset “Lillebo” som er beliggende helt ud til vejen, lige efter Salten Å, blev bygget i 1937, og beslaglagt af tyskerne ved deres overtagelse af flyvepladsen. Tyskerne brugte den efter sigende til vagtlokale, og i forbindelse med flygtningelejren blev den brugt som aflusningslokale. Ved lukningen af flygtningelejren overgik Lillebo igen til sit oprindelige formål.

Ifølge Jess Petersen blev der i starten af krigen placeret et maskingevær på taget, som blev brugt til at beskyde de engelske bombefly under angrebet på pladsen i maj 1940 (link). Dette blev dog hurtigt fjernet igen, fordi taget ganske enkelt ikke var stærkt nok.

I løbet af sommeren 1939 blev den eksisterende isbod på pladsen udvidet til også at omfatte et traktørsted. Til venstre herfor ses en annonce for Traktørstedet “Rye Bro” som blev bragt i Silkeborg Avis den 15. august 1939. Der er her sandsynligvis tale om netop Lillebo, som er beliggende kun få meter fra broen over Salten Å – Rye Bro, der altså fungerede som traktørsted, hvor man som annoncen fortæller kunne købe kaffe, øl og sodavand.